Đăng ký nhận cuộc gọi tư vấn miễn phí từ chuyên gia của VIVIAN

Cung cấp miễn phí tài liệu, lộ trình, cẩm nang hướng dẫn ôn luyện. Giúp bạn tự tin ôn tập trong thời gian ngắn và đạt hiệu quả cao

Kĩ năng Reading qua truyện vui tiếng Anh!

Nội dung bài viết

Kĩ năng đọc cũng là một kĩ năng quá quan trọng trong quá trình cải thiện vốn tiếng Anh của bạn. Một trong những thói quen phổ biến của nhiều người đọc là cứ mỗi khi cầm sách lên là họ đọc ngấu nghiến hết dòng này đến dòng khác, hết trang này đến trang khác. Kết quả là sau khi đọc họ hầu như quên hết toàn bộ nội dung thông tin mới được đọc. Để tránh xảy ra tình trạng này, trước tiên bạn nên lựa chọn nội dung bài đọc phù hợp với trình độ của mình, tránh dẫn đến “ ngáp ngắn, ngáp dài” mà không hiểu gì!

Trong bài viết ngày hôm nay chúng tôi xin giới thiệu đến các bạn một phương pháp: đọc truyện vui tiếng Anh, những câu truyện vui sẽ kích thích khả năng tò mò của các bạn, cũng như đem lại hứng thú học cho các bạn hơn! Chúng ta sẽ cùng đọc một số mẩu truyện vui sau đây nhé!

 

Câu truyện 1. May I go in to swim?

Overheard on the beach at a coast resort. Small boy to his mother :

- "Mummy, may I go in to swim?"
- "Certainly not, my dear, it's far too deep."
- "But daddy is swimming."
- "Yes, dear, but he's insured."

 

 

 

 

 

Câu chuyện 2. Hair cut free of charge.

A man entered a barber's shop with a boy of five or six years of age holding his hand. He was in a great hurry and he asked the barber to cut his hair first and later to cut the boy's hair.

- "He can wait, I want you to cut my hair first," he said.

The barber did as he was told and when he has finished the man got out of the chair and the boy tool his place. The man excused himself and said that he would be back in a few minutes and would pay for them both. Then he left and the barber began to cut the boy's hair. When he had finished he picked the boy up and placed him in a chair to wait. He gave him a magazine to look at.
A half hour passed. An hour passed. At last the barber said :
- "Don't worry, your father will be back soon"
- "My father ?" said the boy. "He isn't my father, I was playing in the street and he came along and said: "Come on with me, little boy. Let's go into this barber's shop together and have our hair cut".

 

Câu chuyện 3. The one - armed veteran and Napole'on.

They thought more of the Legion of Honor in the time of Napoleon I than they do now. The Emperor one day met an old one - armed veteran.

- How did you lose your arm? He asked.
- At Austerlitz, Sire.

- And were you not decorated?
- No, Sire.
- Then, here is my own cross for you; I make you chevalier.
- Your Majesty makes me chevalier because I have lost one arm; what would you have done, had I lost both arms?
- Oh, in that case, I should have made you officer of the Legion.
Where-upon, the old solder drew sword and cut off his other arm.
There is no particular reason to doubt this story. But the only question is, how did he do it?

Đây là 3 mẩu chuyện mà tôi đã lựa chọn làm example cho các bạn! Hãy cùng phát triển kĩ năng đọc thông qua các mẩu chuyện vui tiếng Anh, các bạn nhé!